5-Htp

5-HTP Mangpaat

Paling 5-HTP ogé katelah oxitriptan (panginepan) anu sasari ti bibit nu Woody climbing rungkun pituin Afrika Kulon, disebut pabrik Griffonia simplicifolia.

160x-5-htp

Naon 5-HTP?

5-HTP atawa "hidroksi L-triptofan" (5-Hydroxytryptophan) nyaéta asam amino alami-kajadian sarta mangrupa prékursor jeung métabolik panengah dina biosintésis tina neurotransmitter serotonin jeung melatonin ti triptofan. 5-HTP dirobah kana serotonin neurotransmitter (5-HT), kalayan bantuan vitamin B6.This lumangsung duanana dina jaringan saraf jeung dina haté. 5-HTP crosses halangan getih-otak (bari 5-HT henteu). Supplementation kalawan 5-HTP kituna naek produksi serotonin.

kauntungan kaséhatan 5-HTP

Loba dipaké pikeun mantuan kalawan obesitas (dieting), PMS, migraines, depresi, kahariwang, insomnia jeung kabiasaan adiktif. 5 HTP naek produksi serotonin. tingkat serotonin dina sistim saraf nu penting pisan pikeun jadi loba aspék kahirupan urang sapopoé. Serotonin anu jawab perasaan mahluk ogé, kapuasan jeung pola sare normal. Obesitas, PMS, migraines, depresi, kahariwang, insomnia jeung kabiasaan adiktif geus kabeh geus pakait sareng tingkat low of serotonin. Serotonin muterkeun hiji peran penting dina ngadalikeun amarah, agresi, suhu awak, wanda, sare, seksualitas manusa, napsu, jeung métabolisme, kitu ogé stimulating utah.

Hal ieu panginten nu gaya hirup modern hectic stres jeung kabiasaan dahar goréng lowers tingkat serotonin dina awak urang. Perlu dipikanyaho yén sénsitip, agresi, teu sabar, kahariwang jeung ngabalukarkeun pikahariwangeun awak ngaleupaskeun serotonin. serotonin Ieu lajeng perlu replenished ku awak tina dahareun maneh dahar. Tapi serotonin teu kapanggih dina jumlah badag di paling diets sangkan awak geus ngajadikeun eta sorangan tina pangan nu ngandung L-triptofan, kayaning coklat, oats, pisang, kaping garing, susu, yogurt, kéju pondok, daging, lauk, turki , hayam, wijen, chickpeas, sarta kacang. kituna loba jalma ngabutuhkeun pisan pangan didaptarkeun (lemak sarta karbohidrat), utamana nalika stressed, ngabalukarkeun gain beurat, depresi, headaches, sarta aches otot.

Atkins Diet - ngurangan cravings

studi klinis geus ditémbongkeun yén supplementing kalawan 5-HTP ngahasilkeun hasil positif dina leungitna beurat, kahariwang jeung déprési. Ieu ngaronjatkeun pola sare jeung ngurangan cravings karbohidrat dina eta on diets karbohidrat low (kayaning The Atkins Diet). Saha maké program leungitna beurat sarupa jeung Diet Atkins bisa ngalaman ngurangan di tingkat serotonin alatan kanyataan yén karbohidrat merangsang produksi serotonin dina awak urang. release serotonin anu dipicu ku beban karbohidrat (gula jeung sajabana) sarta biasa panginten éta naha urang mindeng ngabutuhkeun pisan Karbohidrat dina stress salaku urang rék merangsang release serotonin ieu. Lamun uteuk ngahasilkeun serotonin, tegangan ieu ngagampangkeun. Sabalikna lamun uteuk ngahasilkeun dopamin atawa norépinéfrin (noradrenaline), urang condong pikir jeung kalakuan leuwih gancang sarta umumna leuwih waspada. Kituna dahar karbohidrat sigana boga pangaruh calming, bari protéin ningkatkeun alertness.

Nyandak suplemén 5-HTP bisa ngeureunkeun craving ieu lemak sarta karbohidrat, sakumaha ogé nyadiakeun awak jeung sarana pikeun ngadalikeun sagala fungsi sejen jalma nu didaptarkeun di luhur, kayaning amarah, napsu jeung sare.

Ngabantu jeung depresi sarta Kahariwang

Sababaraha panalungtikan geus dipigawé kana 5-HTP tur nembongkeun eta boga potensi pikeun ngabantu jeung depresi jeung kamungkinan kahariwang, karusuhan panik, gangguan saré jeung obesitas. 5-HTP sigana boga pangaruh anu sarua sakumaha SSRI (selektif serotonin Re-uptake sambetan) antidepressants.

obat resép nu ngangkat tingkat serotonin anu prescribed pikeun sakabéh masalah ieu, tapi loba jalma percanten 5-HTP mangrupakeun cara alam keur ngalengkepan hal anu sarua.

takeran

Pikeun ngaronjatkeun sare, mangka uluk salam dianjurkeun nyandak 5-HTP 30 mins sateuacan bade ranjang, sabab sajaba ti ngahasilkeun serotonin, 5-HTP ogé ngahasilkeun Melatonin, nu mangrupakeun hormon sare-inducing. The dosage dawam boh mangrupa 50mg atawa tablet 100mg. Balukar tina ngalakukeun 5-HTP bisa dirasakeun dina 10 nepi ka 30 mins.

Coba mésér 5-HTP mana ogé ngandung vitamin B6, sakumaha Vit B6 anu diperlukeun pikeun konversi 5-HTP kana serotonin.

dosis loba nu leuwih luhur sigana jadi diperlukeun pikeun leungitna beurat sarta pikeun ngurangan migraines. Dosages nepi ka sabudeureun 900mg sapoé sigana jadi lega dilaporkeun.

5-HTP biasana bisa ditolerir leuwih hadé ti antidepressants tradisional. Kaleuwihan 5-HTP diduga jadi métabolismena sarta dikaluarkeun, utamana lamun dicandak ku Vitamin B6.

Naha henteu coba sababaraha dinten tur tingal lamun teuing bisa ngurangan cravings, setrés, jeung anger tingkat anjeun, sakumaha ogé meunang sare a alus wengi urang!


Pos waktos: Dec-13-2016
panalungtikan AYEUNA
  • * CAPTCHA: Mangga pilih Star