Mëlçia është një organ i rëndësishëm i trupit të njeriut. Ai luan një rol në metabolizëm, hematopoiezë, koagulim dhe detoksifikimi. Sapo të ketë një problem me mëlçinë, ai do të çojë në një sërë pasojash të rënda. Megjithatë, në jetën reale, shumë njerëz nuk i kushtojnë vëmendje mbrojtjes së mëlçisë. Pirja e duhanit, qëndrimi zgjuar deri vonë, pirja e alkoolit, obeziteti dhe ndotja kimike do të rrisin ngarkesën në mëlçi.
Gjemba e qumështit është një lloj bime Compositae. Farat e saj janë të pasura mebioflavonoidet silymarin , e cila është një substancë aktive e rëndësishme në gjembaçin e qumështit. Silymarin mund të stabilizojë membranën qelizore, të nxisë sintezën e proteinave dhe të përshpejtojë rigjenerimin dhe shërimin e indeve të dëmtuara të mëlçisë. Në të njëjtën kohë, silymarin është gjithashtu një antioksidant i fuqishëm, i cili mund të eliminojë dëmtimin e indeve të shkaktuara nga radikalet e lira dhe peroksidimi i lipideve. Për më tepër, silymarin gjithashtu mund të nxisë sintezën e glutationit, të përshpejtojë reagimin e detoksifikimit dhe të përmirësojë aftësinë detoksifikimi të trupit të njeriut.

Përveç kësaj,silymarin mund të ndihmojë në kontrollin e niveleve të sheqerit në gjak, të reduktojë kolesterolin në gjak dhe të ndihmojë në përmirësimin e disa problemeve të lëkurës. Për shkak të përfitimeve të forta shëndetësore të gjembaçit të qumështit, ai është bërë gjithashtu një produkt i mirë i nxehtë për ushqimin dhe mbrojtjen e mëlçisë. Ndër të gjitha produktet e tilla, kapsula e ekstraktit të gjembaçit të qumështit pipingrock pinuo është e favorizuar nga konsumatorët me avantazhet e përmbajtjes së lartë dhe aktivitetit të lartë.
Studimi zbuloi se gjembaku i qumështit jo vetëm që mund të mbrojë mëlçinë, por edhe të zvogëlojë nivelin e kolesterolit, të kontrollojë nivelin e glukozës në gjak, të zvogëlojë dëmtimin e qelizave dhe të përmirësojë probleme të ndryshme të lëkurës.


Koha e postimit: Nëntor-02-2021