Црниот дроб е важен орган на човечкото тело.Тој игра улога во метаболизмот, хематопоезата, коагулацијата и детоксикацијата.Штом се појави проблем со црниот дроб, тоа ќе доведе до низа сериозни последици.Меѓутоа, во реалниот живот, многу луѓе не обрнуваат внимание на заштитата на црниот дроб.Пушењето, останувањето будни до доцна, пиењето, дебелината и хемиското загадување ќе го зголемат оптоварувањето на црниот дроб.
Млечен трне еден вид растение Compositae.Нејзините семиња се богати собиофлавоноиди силимарин, која е важна активна супстанција во млечниот трн.Силимарин може да ја стабилизира клеточната мембрана, да промовира синтеза на протеини и да ја забрза регенерацијата и заздравувањето на оштетеното ткиво на црниот дроб.Во исто време, силимаринот е исто така моќен антиоксиданс, кој може да го елиминира оштетувањето на ткивото предизвикано од слободните радикали и липидната пероксидација.Покрај тоа, силимаринот исто така може да ја промовира синтезата на глутатион, да ја забрза реакцијата на детоксикација и да ја подобри способноста за детоксикација на човечкото тело.

Покрај тоа,силимаринможе да помогне во контролата на нивото на шеќер во крвта, да го намали холестеролот во крвта и да помогне во подобрување на некои кожни проблеми.Поради силните здравствени придобивки од млечниот трн, тој стана и жежок добар производ за негување и заштита на црниот дроб.Помеѓу сите такви производи, капсулата со екстракт од млечен трн pipingrock pinuo е фаворизирана од потрошувачите со предностите на висока содржина и висока активност.
Студијата покажа дека млечниот трн не само што може да го заштити црниот дроб, туку и да го намали нивото на холестерол, да го контролира нивото на гликоза во крвта, да го намали оштетувањето на клетките и да ги подобри различните проблеми со кожата.


Време на објавување: Ноември-02-2021 година